30 augusti 2017

Ett Tips!

Allmänt

Ett tips.

Jag har haft en del smärtor i muskelfästena på bröstmuskulaturen.  Det har kommit och gått under ett par års tid. Jag har såklart kopplat ihop det med gymmet och träningen där.

Ledsnade till sist och tog hjälp av en massör. Efter en del frågor om vad jag gör? Hur mycket väger ett klot? Hur många kast kan det handla om på en vecka osv så kom han fram till att boven nog var allt boulekastande. Inte gymmet?

Det visade sig att vissa veckor så står man faktiskt och kastar iväg totalt upp mot ett ton, är det då plombträning inblandat så är det klart att det påverkar kroppens muskler. Visst man behöver inte särskilt stora eller starka muskler för att spela boule. Men ska du överhuvudtaget röra en kroppsdel så måste muskeln bli inblandad, så är det bara.

Jag hade muskelknutor och var väldigt stum i framförallt högra bröstmuskeln. Efter första behandlingen så var jag riktigt öm i typ fyra dygn. Men vaknade utan smärta så det gav direkt en bra effekt. Efter behandling nummer två så var det inte alls lika ömt och mjukheten i muskeln börjar nu att komma.

Jag har ju ingen större baksving men jag känner inte samma motstånd från bröstet nu när jag ska kasta och det är klart att bröstmuskeln är inblandad i armrörelsen. Men framförallt så behöver jag inte stretcha och typ knäcka bröstmuskeln nu varje morgon. Två till tre behandlingar till och sen lite mer skötsam stretch så blir det kanon detta.

Jag tror vi boulespelare gärna tar massage men då för ryggen. Jag kan nu tipsa om att lite massage och behandling för bröstmuskeln nog inte är helt fel. Jag kunde inte för mitt liv koppla ihop det med boulen.

Är jag ensam om detta? Har någon annan gjort någon behandling som påverkat ditt spelande till en skönare upplevelse?

 

//RB