Damien Hureau, Jéremy Darodes, Michel Vancampenhout. Bara dom tre namnen och en titt på SMHI gör ju att man fattar att det vankas boulegodis till helgen.

En hel del av dom svenska stjärnorna är på plats också. Namn som Lucas Rudin, Sebbe Kallionpää, Ali Abdi, Albin Plantin, Noon Geffenblad och många till. Även en del fd stjärnor dammar av kloten och krälar sig bort till Rålambshovsparken. Det är killar som Björn Ivarsson och Kenneth Öttenius bland annat.

Så att det kommer att spelas och utföras en hel del bra Petanque, det törs jag lova med garanti.

Det jag pratar om är såklart finalhelgen på LaMajonnaise i Stockholm, i underbara Rålis!

 Damien Hureau. det klart största namnet på årets La Majonnaise
 

Boulebar har gjort en större turné av det. Man har vandrat från Örebro till Malmö, vidare till Göteborg och nu till sist Stockholm. Denna festival utförs centralt och det deltar en hel del spelare utan licens. Det är ändå en bra reklam för vår sport. Dom som varit där får i alla fall bort liknelsen med att det endast skulle vara pensionärer som utför detta. Jag vet att ett gäng i Stockholm hittat in till den mer seriösa Petanquen via just BB. Framförallt är det en hel del yngre tjejer som ramlat in den vägen. Förhoppningsvis så kan det ramla in ytterligare nyfrälsta spelare till vår lilla ankdamm.

Jag själv kommer endast att spela Söndagens dubbel. Lite tidsbrist gör att jag inte kan  vara inne hela helgen. Jag hade faktiskt kunnat tänka mig att åka in utan klot, endast bara för att se dessa tre namn jag startade detta inlägg med. Framför allt Damien Hureau. Den tekniken, dom rena träffarna, ja när han är påslagen så är han en av världens bästa skyttar utan tvekan. Den mannen är ett skolexempel på hur man bör kasta sin kula. Jag säger redan nu att han vinner tancaskyttet helt ohotad.

Så för er som fortfarande tvekar, anmäl. För er som aldrig sett Petanque, gör det nu, det kommer bli galet.

Att bara hänga i Rålis när det är bra väder, äta och dricka gott och få kasta lite klot är grymt, med lite av både Sverigeeliten och Världseliten på plats så blir det magiskt.

Jag kommer njuta varje sekund.

Målet för mig i helgen är att på Söndagsdubbeln ha turen att få möta Damiens dubbel. Jag skiter i vinstläget på turren, att få stå på samma bana och känna läget mot en världsspelare skulle ju vara sjukt kul. Ett annat mål är att kvala in till Tancaskyttets finalspel. Det är ju 16 stycken som ska dit. Tre platser är redan upptagna från Örebro, Malmö och Göteborg. Sen räknar jag med att Damien, Jéremy och Michel är där. Jag är ganska säker på att Ali och Lucas och ett par till tar sig till slutspelet. Så verkligheten säger väl att det finns 4-5 platser som är hyggligt öppna. En av dom ska jag försöka lura till mig.

Kom och häng i Rålis Fredag kväll, Lördag och Söndag. Det kommer bli najs, det törs jag lova.

 

 

 

//RB