28 september 2019

2019 i princip slut.

Allmänt

 
 

Säsongen är i princip slut. Ska väl spela tre turneringar till 2019, i alla fall enligt planen men visst, det kan tillkomma nån.

Det jag har kvar är höstcupen i Uppsala med Beijmo och sen en turre i Eskilstuna med Sten Alstander. Sen blir det väl nyårsraketen i PB hallen i guess.

Jag tränar ju grabbens innebandylag så det passar bra att tagga ner lite på tävlandet nu under senhösten och början på vintern. Träna gör jag ju alltid och vinterserien ska spelas. Men allvaret startar tidigt nästa år. Fyrlingen är ju alltid en rolig start på spelåret, sen kommer ganska snart Svenska Cupenkvalet. Jag ska ligga i för att försöka ta en plats i Sibiriens lag i den tävlingen. Konkurrensen är ju stenhård men det är bara att jobba hårt, det brukar jag vara bra på så det passar mig.

Första året är alltid lite knepigt i en ny klubb. I alla fall för mig. Jag fungerar ju som så att jag verkligen vill visa vad jag kan och då kantrar det mellan varven till dåligt spel och frustration. Så var det första året i Boulero med. Men det ger sig med tiden och man hittar den mer naturliga avslappning man bör ha. Alla är ju olika men jag kan bli lite spänd sådär första gångerna i nån sorts nu jävlar ska jag visa känsla. Det ligger ju på mig själv för i både Boulero och nu i Sibirien så är det bara värme och kärlek även när man är kass, så egentligen bör man kunna slappna av. Men jag skapar den känslan själv, jag vet också att den lägger sig med tiden.

Men jag har inte så många insatser att gnälla över 2019. De har varit ett ganska bra år. Men trippeln på SM skulle jag ju vilja spela om. Sköt ju som en kratta just den dagen, gudskelov la jag riktigt bra, annars hade jag nog fått total härdsmälta. Helgen i Tyringe skulle jag vilja spela om. Visst, var det tuffa banor pga regnet och väldigt många hade problem, men jag ska göra det bättre. Ja, det är väl typ det som varit värst gällande mitt egna spel 2019.

I övrigt så har det allt som oftast gått väldigt bra med SM silver och Elitserieguld som lök på laxen. Kunde ju varit en SM medalj till då jag kvalade in till SM skyttet men var tvungen att hoppa av det. Men är ändå stolt att klarat kvala in, får försöka upprepa det 2020.

SM Silvret var såklart en höjdpunkt.

 

Då Mars till början på Juli var en riktig pärs då vår grabb var riktigt dålig så är jag extremt nöjd med resultaten denna säsong. Undrar när jag ska få en säsong där inget annat tränger sig på i form av skador, sjukdomar och annat elände. Senaste 4 åren har ju varit kantat av just det, eller snarare 5 senaste åren, höll på och glömma att jag bröt tummen i fjällen också, hahaha.

Men jag siktar på en problemfri säsong och det är nummer två i Sibirien, det känns bra.

Jag har ju såklart en del mål 2020. En del gällande mitt spel och en del resultatbaserade. Om jag infriar mina mål gällande spelet så har jag en möjlighet att lyckas med mina resultatmål. Tvärtom brukar sällan funka. Jag ska avslöja två mål. Det ena är att ta plats i SC-laget. Det andra är ett SM Guld.

Nu ska jag njuta av det sista 2019 och sen bara tagga upp som fan inför 2020. Jag längtar redan till dom finaste, största och bästa tävlingarna nästa säsong.

Har ju under 2019 haft ett Team VMS Petanque igång. Tittade på hemsidan och vi har faktiskt spelat in en hel del under året. Jag är otroligt tacksam mot Jocke och boulekulor.se för att han gett oss den möjligheten 2019. Jag hoppas på en fortsättning under nästa år. Vi får se, men det har i alla fall varit askul och representera MS kloten. Fler borde prova MS men vanans makt är stor. En hel del har ändå hittat till detta fina märke under året. Det är kul. Blir spännande att se om vi ska utveckla detta. Jag vet ju vad jag vill i alla fall :)

 

//RB