Svenska Cupen.

Vad gäller??

Ja, det är klart som korvspad att spelare och klubbar undrar hur det kommer att fungera med övergångar nu när grundomgången ligger på ena sidan och slutspelet på andra sidan.

Vi kommer såklart att få information om detta.

Det fascinerar mig hur man konstant upprepar sina presentationer från förbundshåll. Det är så pass ofta så det går inte att skylla på tillfälligheter.

Arbeta klart hela förslaget, gå igenom det x antal gånger. Ställ själv möjliga frågor och täta till hålen. Nej nej nej. Man dammar ut en nyhet om vad som ska ske och sen saknas det hur mycket information som helst. Ett snabbt svar går inte att få då man förmodligen inte ens diskuterat och gjort klart hur hela processen ska gå till.

När dom första gången gick ut med nyheten om att Svenska Cupen ska gå under SM veckan vinter så var det inte mycket information. Jag förstår att man ville gå ut med det då det såklart är en positiv nyhet. Den borde dock ha följts upp med något som. Vi kommer i augusti/September att presentera hur allting runt detta ska gå till. Hela spelupplägget, övergångar och andra saker som berörs av denna tillfälliga förändring av SC. Vi har inte hunnit med det då vi under tidspress skickade in ansökan om deltagande på SM veckan vinter och fick ett snabbt svar om godkännande.

Nu är vi där i slutet på Augusti och nyheten kommer ut igen. Nu med tillägget när grundomgången ska spelas och när slutspelet ska spelas. Jättebra för att boka boende men i övrigt ingen information alls? Det måste ju betyda att man inte har diskuterat det eller att man inte är överens om hur det ska gå till? För om det var klart så hade det ju rimligtvis presenterat eller åtminstone kompletterats med ett snabbt svar.

Varför skicka ut nyheter som ger mer frågetecken än svar?

För en hel del kommer detta att påverka valet av klubb att spela för. För många klubbar kan detta betyda att man bör agera i vissa spelarfrågor nu och inte sen. Det borde man ju ha förstått.

Mitt tips är att arbeta igenom hela processen och presentera hela upplägget. Det kan inte vara så svårt.

Jag tror det blir såhär och så borde det vara också. Den klubb man representerar i grundomgången representerar man även i slutspelet. Har man spelat grundomgången med en klubb som inte gått vidare och byter till klubb som är klar för slutspel så får man inte representera nya klubben i slutspelet.

Det är logiskt. Den intressantaste frågan är dock. Om jag representerat en klubb som i grundomgången gått till slutspelet. Byter klubb vid årsskiftet, får jag då representera min gamla klubb i slutspelet? Jag tycker att man ska få det. Licensen 2018 gäller alltså för spel i Svenska Cupen 2019.

Så, jag har löst det åt er. Copy and paste och lägg in på Svensk Boule.

 

//RB