28 november 2018

Svenska Cupen

Allmänt

Nu börjar det närma sig för kvalspelet i Svenska Cupen. 31 klubbar har anmält intresse att kriga om Europaplatsen som ligger i potten. Sju platser finns kvar, den åttonde är vikt för regerande mästarna Coccinelle.

Det kommer att spelas på tre orter. Falkenberg, Motala och i Uppsala.

Jag tänkte som vanligt försöka tippa lite. Jag brukar inte pricka in allt men hyffsat nära brukar jag komma.

Vi startar i Falkenberg.

En grupp kommer att spela på Lördagen. Dom två bästa går vidare till Söndagens spel. Tyvärr så tog man inte till sig av kritiken från förra säsongen. Att redan nu veta vilken grupp man kommer i beroende på om man blir etta eller tvåa skapar utrymme för ämnet läggmatch. Borde vara enkelt och säga att ettan och tvåan går vidare. Det lottas till vilken grupp man kommer.

Nobel, Höganäs, Lillens Vänner och GBB spelar om två platser till Söndagen.

Jag tror nobel och Höganäs tar platserna. Får ärligt säga att jag har dålig koll på alla dessa fyra lag. Visst, ställer Köhalmis upp så blir Nobel väldigt mycket jobbigare än utan. Jag säger Nobel etta och Höganäs tvåa.

På Söndagen så krigar då La Boule d’or, Lindome, Pom och Nobel om en plats

Och

Hällesåker, Kärnan, Halmstad och Höganäs om en plats.

Jag tror ju att det står mellan Lindome och La boule d’or. Lindome har fått in en del nytt blod, det brukar även ge energi till trotjänarna. LBD var grymma i cupen förra säsongen, kan man upprepa det? Jag tror det är hugget som stucket men bara för att peta Jimmy lite i ögat så tippar jag på att Lindome tar platsen till slutspelet.

I den andra gruppen så har Halmstad en jättechans att ta klivet in på den stora scenen igen. Det är absolut ingen lottning som skulle ge en mardrömmar. Hällesåker har ett par vassa men kanske inte den där bredden man behöver. Likaså med Höganäs. Kärnan finns ju i princip knappt längre. Halmstad går till slutspel.

 

I Motala är det samma spelupplägg.

På Lördagen så spelar man om två platser till Söndagen.

Det är BVP, Carl XIV Johan, Lejonkulan och Pekings Pärlor.

Jag känner egentligen endast till Lejonkulan. Dom är jämna och stabila. Ja dom tar första platsen, den andra tror jag att BVP tar, jag får gå på magkänslan där.

Ena gruppen på Söndagen blir således Bonbon, SÖR, Don Camillo och BVP.

Den andra gruppen blir Tjust, Strand, Trix och Lejonkulan.

I den första gruppen så tror jag att Sörbyängen som gör comeback i cupen kommer att springa igenom kvalet. Jag tror ingen av dom andra kan hota. Don Camillo kan få ihop ett bra lag om alla ställer upp. Ja kanske att dom kan streta emot lite men jag tror Sörbyängen tar detta.

I den andra gruppen så tror jag att Trix och Lejonkulan gör upp om det. Jag tycker nog Trix har lite mer spets men det blir en nöt för dom att brottas med Lejonkulans jämnhet och malande. Men jag tror Trix tar det. Mattias blir kvalhjälte med en kalle på 13 meter. Tjust och Strand har tappat en del spetskompetens och får det svårt.

 

Uppsala

Där är det tre rena grupper som gör upp om tre platser under Lördagen.

I första gruppen så har vi Maria, AIK, 018 och Nordboulen.

Jag tror ju att Maria springer igenom detta. Dom har ett fantastiskt bra lag. Det enda som kan hindra det är förmodligen dom själva i så fall. Håller dom sams så tror jag inte detta blir några problem. AIK ska man inte underskatta men Maria känns väldigt starka. Gör Maria det dom kan så vinner dom, men ger dom AIK lillfingret så har dom spelare som definitivt kommer att ta hela handen.

I den andra gruppen så har vi BOO, TED och Kalix.

Jag är ganska säker på att det står mellan TED och BOO. Det finns lite saker att ta hänsyn till här. Att det endast är tre lag och färre matcher gynnar TED. Deras största spelare är ju inte jätteaktiva och då blir man avslöjad till sist om det är många matcher. BOO har en bra bredd och är starka som lag. Det hade varit bättre för BOO med fler matcher. I princip så behöver TED:s stjärnor bara ladda ur ordentligt i ett möte och endast under en dag, det klarar dom. Jag tror TED tar detta. Var inne på BOO länge men då det endast blev spel en dag och endast tre lag i gruppen så har jag ändrat mig.

I den sista gruppen har vi Sundsvall, Sibirien, Boulero och Fagersjö.

Då jag i skrivande stund i princip byter från Boulero till Sibirien så kommer jag inte att fördjupa mig så mycket i denna grupp. Det är ju som upplagt för missförstånd och snack.

Jag har i alla år alltid favorittippat två klubbar i alla sammanhang, det är Coccinelle och det är Sibirien. Jag ser ingen anledning till att ändra på det. Sibirien vinner gruppen.

 

Glöm inte att ha kul, ge cupen den puls den förtjänar.

 

//RB