20 december 2018

Ny Förbundskapten

Allmänt

Ny FK!

Vår nya President för dam och herr landslagen är Emil Nilsson.

 

Jag får nog erkänna att den såg jag inte komma.

Det jag vet om Emil är inga egentliga krav för att bli FK.

Jag vet att han är förbannat trevlig, jag vet att han har humor, jag vet att han är bra på att spela boule.

Ingenting av det är ju ett kriterie för att kunna bli FK.

Kriterierna handlar ju om ledarskap, det handlar om utveckling, det handlar om att samla, det handlar om att skapa engagemang. Det handlar om att ta beslut, det handlar om att förmedla dom positiva samt negativa besluten.

Om just det vet jag ingenting om Emil.

Bara för att jag inte vet nåt om det så betyder ju inte det att dom inte finns. Jag hittar inget inom ledarskap inom Boulen när jag hör mig för men kan ju ha missat något.

Det verkar som att Emil verkat som ledare inom andra sporter. Det tycker jag är intressant. Att leda en grupp och att utveckla den kan man lära sig utanför boulen såklart. Det är samma metodik inom dom flesta idrotter. Han är ju inte FK för att lära folk spela Boule. Han är FK för att bygga grupper (lag) som får ut max vid rätt tillfällen. Förbereda grupper (lag) för kommande äventyr både fysiskt och mentalt. Han är ju FK för att se alla och att göda spelares bekräftelsebehov och på så sätt öka självförtroendekapitalet.

Jag tycker Boulen ska och bör ta influenser från andra idrotter. Det här kan ju vara ett sätt att göra det. Frågan är om Boulen är redo för det? Jag har testat en del grejer genom åren som är självklara inom dom stora sporterna, det tuggas och sväljs inte ner lika självklart i boulevärlden.

Det ska bli superintressant att följa Emils arbete och se om det kommer något nytänk. Jag hoppas också man bygger en stab runt Emil för att bredda arbetet.

Jag hoppas det blir svinbra och att Emil trivs.

Stort lycka till Emil!

 

I övrigt så kan jag bara önska mina läsare en riktigt god jul och gott nytt år.

 

Jag har uppnått en hel del mål i år. Det mesta gällande mitt pisseknä. Men jag är riktigt nöjd med 2018, hoppas du också är det. Dom mål jag nått har gjort att jag känner att jag klarar av en större satsning 2019. Hade jag inte fått det fysiska svar jag sökte så hade jag nog inte fortsatt. Jaghar väldigt svårt att motivera mig om inte förutsättningarna för att nå mitt bästa finns. Men det känns som två års slit gjort att jag nu är ikapp, nu ska jag bara hitta vägen framåt.

 

//RB