27 mars 2018

Varför blogga?

Allmänt

Tja läsare.

Jag tänkte jag skulle redogöra min syn på bloggandet.

Jag tycker alltid det är intressant att följa eftersvallet, det är på gott och ont. Noll reaktioner är lika med att man inte hittat nån nerv alls. Det är okej ibland, man kan inte alltid vara ute efter det. Men att få reaktioner är också ett tecken på engagemang i frågan.

Många i boulevärlden är engagerade, det är en god sak, även om det innebär konflikt ibland.

Jag är inte jättekänslig för konflikter, jag är inte särskilt rädd eller obekväm med dom i alla fall. Däremot så gillar jag att diskutera, jag gillar att försvara min åsikt, jag gillar att förklara den när den ifrågasätts. Det kan ibland tolkas som att jag skulle tro att jag alltid har rätt. Det kan jag förstå.

Så låt mig en gång för alla redogöra att jag verkligen INTE tror det. Jag försöker ständigt belysa att det är personliga reflektioner som bygger på olika saker som egen erfarenhet, vad man ser och hör, en del fakta, en del historik, en del känslor. Jag har dessutom backat, ändrat mig och nån gång till och med bett om ursäkt när jag känner mig överbevisad att jag är helt ute och cyklar. Det är inget jag känner att jag har några större problem med heller om det landar där.

Jag sitter inte inne med alla dom rätta svaren, jag sitter inte inne med alla rätta åsikter. Det är jag den första att erkänna. Det är inte mitt syfte med bloggen heller.

Syftet är att dels att underhålla, dels skapa en del eftertanke, dels skapa en del funderingar och diskussioner i och runt händelser och strukturer i och runt boule. Att vara ett startskott för en del heta ämnen inom vår sport. Jag redogör min syn på det hela, det betyder INTE att den är rätt. Jag vill att den ska kännas äkta, jag googlar inte stavningar på tex Franska, jag bjuder iså fall på lite felstavningar. Jag googlar inte särskrivning utan försöker klura ut det själv för att det ska vara jag. Jag kollar inte upp exakt, ja om det inte känns jävligt viktigt att göra det. Jag försöker att skriva allt i ett bräde utan att gå in och korrigera allt för mycket, jag vill att det ska var beskrivet som en tanke i nuet. Inte nödvändigtvis alltid korrekt och med ständig eftertanke. Jag tror inte det blir lika levande då och inte lika mycket utrymme för läsarens egna reaktioner.

Jag försöker att inte skriva så mycket om person, inte om det är något negativt i alla fall. Ibland är det ju såklart omöjligt men i största och möjliga mån. Personvinkel använder jag gärna i positiva andemeningar.

Så, jag tycker inte man ska reagera så hårt på det jag skriver. Det är en blogg, inte en bibel. Titta på vilka som bloggar här i världen, vi kan inte låta bloggare sätta agendan. Det skulle ju betyda att Bianca Ingrosso och Blondinbella sätter agendan? Huva.

Däremot kan och ska det skapa egen eftertanke, egen analys. En annan infallsvinkel än ens egna tex. Men om nån skriver på en blogg att jag är vänsterhänt så hoppar jag inte i taket för det, jag vet ju att jag är högerhänt. Den får gärna tro annat.

 

Det är lite knepigt när man som jag vill, skriva allt i en enda seans rakt av utan att korrigera för mycket. Då kan det bli ett felaktigt ordval eller inte tillräckligt utförligt. Det kan skapa luckor för egna slutsatser. Lite paradoxalt då det är det jag vill, hahaha.

Nu senast tex så ville jag ge en eloge till AIK:s insats. Jag valde ordet maxinsats. Jag såg ju i mitt huvud hur jag tänkte med det. Hade inte en tanke på att det kan tolkas på ett helt annat sätt. Vilket blev uppenbart i efterhand när debatten om just det dök upp.

Det jag menade var att på pappret och i förhand med det motstånd som var så är en femteplats med mersmak mer än rimlig för AIK. Man ska vara galet nöjda med prestationen. Man bör ta med fallgropar som form, mycket nytt, en hel del slutspelsrookies, dippar. Sett över en hel dag så tycker jag att man presterade väldigt bra. Sen är det klart att enskilda spelare i olika matcher kunde presterat bättre, så är det ju alltid.

En som sällan nämns men som jag tycker var tongivande i kvalet och som såg väldigt bra ut nu även i slutspelet, i alla fall av det jag såg. Det är Jörgen, riktigt bra, riktigt stabil. Han gör fan många kulor alltså. En av AIK:s bästa spelare för tillfället i mina gamla ögon. Det är inga superplombar, det är inte många järnträffar men kulorna ligger där dom ska och det som skjuts försvinner. Han spelar effektiv boule, imponerad! Fortsätt så Jörgen!

Nä, nu har jag inte tid att skriva mer, ska chatta med mina polare Bianca och BlondinBella. Vi har lite idéer på hur vi ska påverka den internationella ekonomin. :)

 

//RB

 

Ps. Är oerhört tacksam för reaktioner och åsikter. Fortsätt med det. Tankevurpor och märkliga ordval kommer att fortsätta komma. Det är det enda jag är 100% säker på :)  D.s