Ibland så blir det så tydligt hur olika man kan se på en och samma sak. När Coccinelle med sina etablerade landslagsstjärnor spelar Europacupen så förväntar man sig slutspel och reagerar knappt när så sker. Men nu när Sörbyängen åker så fick man en helt annan känsla av succé när slutspel nu nåddes. Det är precis som det ska vara, vi har alltså ett bouledagis på plats, ja alltså om man tittar rent åldersmässigt. Har svårt att tro att någon nation ens är i närheten av det Sörbyängen levererar åldersmässigt.

Det är galet bra gjort, det visar ändå att talangen finns i detta karga nordiska land, det finns en bra framtid i ämnet Petanque för Sverige.

Äventyret startade ändå lite darrigt. Sörbyängen vinner med minsta möjliga marginal mot Österrikes bidrag till cupen. Man vinner med 16-15, det var med facit i hand en väldigt viktig seger.

I möte två så får man stryk av det Engelska bidraget, det hade man nog inte räknat med. Jag har ingen aning om hur bra England är men rent generellt så känns det ju inte som en av dom tuffare nationerna. Förvisso så tog det Engelska laget full pott i sina fyra första möten så Petanque kan dom uppenbarligen lira i klubben Baldock town PC. Det var nog ändå en missräkning och läget såg då ganska jobbigt ut.

Man måste ha haft ett otroligt bra snack på kvällen i Sörbyängen och bara bestämt sig för att spela ut. För i det tredje mötet så formligen krossar man Ryssland med  31-0!! I farten så tog man även vår östra granne Finland med stora siffror, nämligen 22-9. Då började ju tabelläget se väldigt bra ut.

På sista dagen så mötte man en av förhandsfavoriterna, PC Pachy Waterloo från Belgien. Men nu hade dom gröna små stora krigarna från vikingaland blivit varma i kläderna i sitt Europaäventyr. Man matchar upp ordentligt och har lika efter singlarna och tripplarna. Tyvärr så orkade man inte riktigt ända fram i dubblarna men en otroligt fin insats mot Denna Belgiska klubb som vann Europacupen 2016 och är favorit till slutseger även i år.

I sista mötet så hade vi Wales och det känns ju som att det är ett möte vi ska ta 7 dagar i veckan och två gånger på Söndagen. Visst om det gällt en trippelmatch, då finns skrälläget men i så många matcher som det är i ett Europacupmöte så ska ett Svenskt lag inte ta stryk av ett Walesiskt lag. Det gjorde man inte heller, Sörbyängen slår Wales bidrag och kvalar in till slutspelet med god marginal. Belgien vinner gruppen. England överraskar mig i alla fall och kommer övertygande tvåa. Sörbyängen landade på tredje plats. Våra Östra grannar Finland knep sista platsen.

Danmark är också klara för slutspel med klubben från Hedebo. Däremot så missade våra Norska kompisar att kvala in till slutspelet.

Det ska bli superkul att följa Sörbyängen i slutspelet. Fortsätt att fälla stora björnar med dagisgänget, det är så imponerande!

 Här är gänget som gjorde det. Lotta verkar ha en hel del finskt påbrå om man ska dömma av bilden. från vänster Lotta Larsson (Personal på dagiset), Robert Ulfsson (Mellanavdelningen), Emelie Rudin (Småbarnsavdelningen), Martin Skärbäck (fritidsavdelningen), Emil Nilsson (Personal på dagiset),Adam Nilsson (Fritidsavdelningen) Roger gerdvall (Ägare av dagiset och chef), Leo Brodd Björk (Gick ur fritids förra året F-is), Fride Olse´n (småbarnsavdelningen), Lucas Rudin (Småbarnsavdelningen), Oscar Augustsson (hobbyfotograf från fritidsavdelningen) Bilden är från mötet med Finland.
 
Dom åldersrelaterade liknelserna bygger på att övrig boulevärld är hyffsat åldersdigen. dessa ungdomar har såklart massor med erfarenhet och år på banan.

 

//RB