Åhh vad man bara går och väntar och segar och suktar. Man är ganska så less nu på att stå inomhus och harva.

Det här är den tråkigaste och segaste perioden på hela bouleåret tycker jag.

Lysrörsbelysning i lätt dunkel dammfylld lokal känns ju asnajs på hösten när kylan kommer som en kraftigare örfil och bedövar lusten att finnas över huvud taget. Men nu när man stått inomhus i några månader och den första vårsolen är sådär vansinnigt nära att bara vilja bryta ut så är känslan det motsatta. Vi har fått sippa på den lite i samma andemening som man fick smaka på farsans folköl när man var liten. Då som nu så ökade längtan rejält till vad som komma skall.

Alltså, jag kan gärna stå inomhus men det som suger mest är bankaraktärerna. Dom är väldigt lika varann vilket i sig blir ganska tråkigt. Flertalet har alldeles för mycket grus för att generera i någon större utmaning rent tekniskt, mentalt verkar ju detta spel aldrig ta en paus. Är det inte för mycket grus så är det studsbollsunderlag och det är ju det absolut tråkigaste att lira på. Av det enkla skälet att det blir mindre kontakt med gruset och därav mindre spännande kontakt som påverkar slutresultatet. Man får såklart anpassa sig efter även det men det är det tråkigaste underlaget tycker jag.

Man saknar såklart solens smekningar i ansiktet, men man saknar inte småspiksregn och Lindomeblåst. Det finns för och nackdelar med allt. Men är det över 15 grader så spelar jag helst utomhus. Jag behöver dock då lite support för att hålla uppe temperaturen på fingrarna, helt avgörande för mig om jag ska kunna kasta hyffsat. 

Om en månad så kanske jag och herr Plantin har lite träning och utbildningsdag. Han har ju erfarenheter rent boulemässigt få andra har. Jag har en ledarskapshistorik inom idrott få andra har. Vi har fått ihop ett intressant material och jag är hundra procent säker på att vi kan skapa glädje och engagemang. Vi kommer inte hävda att vi har 100% rätt men vi kommer att delge vår vision och vår tro till hur du och ditt lag kan bli bättre på Petanque. Det återstår att se om det finns något intresse för detta och denna dag.

En liten strof ur mina anteckningar inför den 27 April.

”Medveten om Boulens unika blandning av det individuella och lagmässiga.

Du kan inte smita undan. Alla måste kasta lika många klot. Det kravet har sällan andra lagsporter.”

 

 

Som sagt, vi får se, minst 15 pers behöver vi för att det ska bli verklighet.

Kämpa solen!

 

//RB