Hösten är här, inomhus säsongen startar. Just nu går man ju lite på sparlåga. Detta är för mig den så kallade lågsäsongen. Man tränar ett par gånger i veckan och lirar nån turre i månaden.

Just i denna period är inte resultaten så viktiga för mig, det är en tid utan press eller jakt på meriter. Ganska skönt att bara lira lite, testa lite nytt och småflamsa lite. Det betyder inte att det är lika med att det ska gå dåligt, tvärtom så kan det mellan varven leda till väldigt bra spel också.

Någonstans där i mitten på December brukar jag starta upp med lite hårdare inriktad träning och då också öka dosen ganska markant. Det ligger ju två väldigt roliga turneringar vid årsskiftet där man inte vill vara helt ringrostig. Nämligen Nyårsraketen och Fyrlingen. Bara en och en halv månad senare kommer ju Svenska Cupens gruppspel så ja, nånstans där i mitten på december är det dags att växla upp igen helt klart.

Jag personligen längtar till att starta 2018. Det här året 2017 har för mig handlat om så mycket annat än att prestera. Jag tänker inte ens försöka förklara hur tufft och jobbigt det känts mellan varven, låt oss bara säga att det varit ett litet hack i skivan. Jag tänker göra en personlig revansch 2018 och göra mitt bästa år nånsin, det har jag bestämt.

Hur ser dina planer ut inför 2018?

 

Jag är UK i Boulero, jag ansvarar för lagen i öppen klass.

Om jag ska summera Bouleros år så är jag som UK i alla fall supernöjd. Boulero är inte en av dom stora elefanterna, vi har ambitioner att sakta men säkert bli bättre men att bibehålla klubbkänslan och vår identitet. Vi har en ambition att vara breda, vi vill vara klubben för många.

Resultatmässigt har det varit helt okej. Vi missade slutspelet i Svenska Cupen, där vill vi vara. Vi missade slutspelet i Elitserien, där vill vi vara.  Men vi har vunnit mycket annat som är bra för det vi vill i framtiden. Vi vill ju bli bättre i alla lagdelar (öppen, veteran, dam) och det har ramlat in en del spelare som börjar göra detta möjligt. Vi avancerade med andralaget till 2:an, det var viktigt för att erbjuda bredden bra spelmöjligheter.

Vi har under året spelat in Anders Jonsson, vi har spelat in Johan Eisersjö. Utöver det så har Kennet Öttenius anslutit och vår junior Rasmus Wirström övertygat. Nu till nästa säsong så ansluter Fredrik Holmquist från Hällesåker och han är taggad och vill göra en tydlig satsning.

Jag hoppas ju även att ett par stycken spelare med potential i Stockholmsområdet ser möjligheten i att träna och spela med Boulero och att försöka utvecklas i vårt div.2 lag ska locka.

Vi får se men målet är att ha ett slagkraftigt Elitlag på både öppen och veteransidan. Utöver det så vill vi i öppen klass ha ett slagkraftigt lag i div.2 och ett utvecklingslag i div.4 med ambitionen att ta sig till 3.an. Vi vill försöka skapa exakt samma situation på Veteransidan med ett slagkraftigt andralag och ett tredje lag som kanske inte har resultatmål utan bara älskar att spela boule och gärna gör det för Boulero.

Utöver det så vill vi fortsätta hålla liv i dom gemensamma träningarna som sker en dag i veckan, det räcker ju inte för att utvecklas men det skapar klubbkänsla och ökar på smilegroparna. Utvecklingsträningen får man ta ansvar för själv. Vi vill fortsätta ha vår Bouleroblot som är en rolig klubbfest med boulespel, vi vill fortsätta ha våra träffar i Stortorpsparken med grillning och lattjolajbanboule. För Boulero är det viktigt att man känner gemenskap och ser andra glädjeämnen inom vår sport än dom resultatmässiga. En annan viktig del i Bouleros inställning är att klubben och laget går först alltid och oavsett.

Hur jobbar din/er klubb?

//RB